Home Muziek & dans Drama Beeldend Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatje missie

Carola Werger, BA, RMth, NMT

Carola neemt op dit moment geen nieuwe clienten aan.

Carola Werger is muziektherapeut, muziekdocent en danstherapeut en werkzaam als hoofd van de Opleiding Muziektherapie aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Ook studeerde ze enkele jaren dwarsfluit bij Hans Nijman.
Na het afronden van haar opleiding tot Docent Muziek en de opleiding Muziektherapie werkte ze jarenlang als muziektherapeut in de GGZ, zowel klinisch als ambulant.

Carola Wenger

Sinds 2007 is ze tevens gecertificeerd danstherapeut (methode Querido).

Zij doceerde theorie muziektherapie en methodiek muziektherapie aan 1et conservatorium.

Als voorzitter van de Stichting Muziektherapie is zij betrokken geweest bijВ  publicaties en filmprojecten over muziektherapie en indicatiestelling.

In de eigen praktijk voor muziek/danstherapie (www.muziekpraktijk-weerklank.nl) werkt zij vooral met cliГ«nten met psychiatrische en neurologische problematiek en met kinderen. Carola heeft ervaring opgedaan als muziekdocent en muziektherapeut met diverse doelgroepen; peuters/kleuters met leer-en opvoedingsproblemen, volwassenen met diverse psychiatrische problematiek, ouderen met cognitieve functiestoornissen en cliГ«nten met niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast heeft zij veel ervaring in het werken met groepen.

Sinds 2010 is zij ook geregistreerd als Neurologisch Muziektherapeut (NMT).
Als neurologisch muziektherapeut is ze geschoold in het uitvoeren van 20 gestandaardiseerde behandelvormen van muziektherapie, die evidence based zijn ontwikkeld.

Stemimprovisatie & beweging en songwritingВ  hebben haar bijzondere interesse.

Zij is verbonden aan Het Klankschap, een muziek-improvisatiegroep waarmee concerten voor bijzondere doelgroepen in de Zorg worden gegeven.(www.hetklankschap.nl)

 

Het weer laten klinken en in beweging brengen van wat er in ons leeft vind ik één van de uitdagingen van dit vak.”

Vaktherapie Twente