Home Muziek & dans Drama Beeldend Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaatje missie

Denise de Jong van Lier

Hoe drama werkt voor mensen vind ik steeds weer bijzonder. Mensen ervaren plezier, mógen weer spelen, kunnen zich uitleven en inleven in verschillende rollen, worden uigedaagd nieuwe mogelijkheden te proberen en leren zichzelf en anderen te accepteren en waarderen. Ze gaan contact aan met anderen op een manier, zoals dat in het dagelijks leven zelden gebeurt. In het spelen ontstaat een positieve, verhelderende energie.

 

Denise de Jong van Lier

Denise voert haar praktijk in Enschede en Groenlo.

 

Denise werkt als dramatherapeut met name met (jong)volwassenen en jongeren. Zij heeft ervaring in de volwassenenpsychiatrie. Daarnaast gaf zij dramatherapie aan kinderen. Als dramatherapeut bij Vaktherapie Twente Oost behandelt en begeleidt zij vooral (jong)volwassenen, en soms ook kinderen en jongeren. Zij werkt met dramatherapie zowel individueel, als met groepen (zie Aanbod). Ook begeleid zij interactieve en participatieve theaterprojecten.

In haar werk vindt zij het belangrijk te starten vanuit wat iemand goed kan. Van daaruit gaat ze samen met haar cliënt op zoek naar manieren, om dat uit te breiden naar dingen die de client wil veranderen of leren. Spel- en theatervormen zijn daarbij wegen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en ontwikkelen.


Denise volgde een opleiding tot docent drama (Theaterpädagogik) in Berlijn. Daarna studeerde zij Creatieve Therapie Drama aan de Hogeschool Utrecht. Zij is bovendien graduate in de methode Developmental Transformations (Institute for Developmental Transformations, New Haven, VS).

Naast haar werk als dramatherapeut is Denise docent drama in het hoger onderwijs (Academie Mens en Maatschappij, Saxion Enschede) en regisseert zij jongeren- en volwassenentheatergroepen.

Denise werkte als docent drama met kinderen en jongeren, en als regisseur met jongeren en volwassenen. Zij organiseerde en begeleidde verscheidene internationale theateruitwisselingsprojecten voor jongeren.

Vaktherapie Twente